Emelem kalapom!

Miért vagyunk telhetetlenek?

Szebbet, jobbat, újat!

2017. július 13. - Hölgy Magazin

pexels-photo-318236_pexels.jpeg

Mindannyian ismerjük az érzést, hogy hiába értünk már el valami fontosat az életben vagy szereztünk be számunkra nélkülözhetetlen termékeket (legyen az ruha, cipő vagy mobiltelefon), nem tudunk elégedetten hátradőlni. Ott munkál bennünk, hogy lehetnénk még sikeresebbek is, és szükségünk van egy (?) újabb csinos blúzra. Csak hajszoljuk az újdonságokat, és túlzásba visszük a tökéletességre törekvést.

Tovább

Ők itt a halmozottan előnyös helyzetű srácok klubja

Gyermekotthon lakóiból farag bajnokot Flóris László bokszedző

dscf6836_jok.JPG

Az Isten csak az erős emberekre rak nagy terhet, a gyengéknek könnyebb az élete. Akinek viszont szikla nyomja a vállát, az bármilyen akadályt képes lesz leküzdeni, vallja az ökölvívó, aki önkéntes alapon kezdett bokszedzést tartani a Zirzen Janka Gyermekotthonban.

Tovább

Betegségük miatt bántották őket, saját Youtube-csatornával adtak ütős választ

Sorstársaikon segítenek a neurofibromatózissal élő vloggerlányok

dscf6716_k_j.JPG

Pupák Réka és Pető Zsófia ritka rendellenességgel, neurofibromatózissal született. Sokáig nem tudták elfogadni önmagukat, ma ők mutatnak példát másoknak a pozitív életszemléletről.

Tovább

Hogy szabaduljunk meg a múlt terheitől?

Elengedés a jövőnk érdekében

szabadsa_g_pexels.jpeg

Életünk során számos olyan esemény történik velünk, amiket nehéz és sok időbe telik feldolgozni. Őrizhetünk sérelmeket és haragot magunkban bizonyos emberekkel szemben, de a régi kudarcok is nyomot hagynak bennünk. Mit tehetünk azért, hogy magunk mögött hagyhassuk a rossz emlékeket?

Tovább

Ezért fontos, hogy megünnepeljük az apák napját

Június harmadik vasárnapján a kisgyermekes férfiaké a főszerep

apa_s_ke_p_pexels.jpeg

Magától értetődő, hogy az anyákat május első vasárnapján köszöntjük fel, de azt sokkal kevesebben tudják, mikor van apák napja. Ezt az ünnepet világszerte különböző időpontokban tartják: nálunk június harmadik vasárnapján. A katolikus egyház viszont ettől eltérően, hagyományosan március 19-én, Szent József napján ünnepli az apákat, nagyapákat.

Tovább

Így védekezzen az energiavámpírok ellen

Találkozott már ilyen emberrel?

A vámpírizmus, mint olyan, több ezer éves múlttal rendelkezik, és bár az utóbbi évtizedekben mind tartalmában mind megjelenítésében jelentősen változott (lásd csinitini-vámpírok vagy a napon csillogó, és akár vega életmódot is folytató csillámvámpír), én most a klasszikus, Bram Stoker által teremtett Drakula-féle vámpírképhez fogok visszanyúlni. Mert a „vámpírok” ma köztünk élnek, igaz, hétköznapi nevükön energiavámpíroknak nevezzük őket.

Tovább

Gazdag felnőtt lesz az újszülöttből, ha pénzérméket tesznek az első fürdővízbe

Babaváró szokások és hiedelmek egykor és ma

baby-1150954_960_720.jpg

Nagy jelentőséggel bírt a paraszti életben, ha a faluban valakinek gyermeke született. Ezt támasztja alá, hogy számos hiedelem és hiedelemből kiinduló szokáscselekvés terjedt el, mellyel az újszülött jövőjét próbálták befolyásolni.

Tovább

Megküzdöttek az életükért, az aranyérem már csak ráadás

A Győztesek Versenyén bizonyítottak a daganatból gyógyult magyar gyerekek

dscf6694_boritokep.JPG

Harminc egyenpólós, baseballsapkás gyerek várakozott izgatottan a budapesti repülőtéren. A külső szemlélők egy iskolás csoportnak vélhették őket, pedig a legtöbben aznap találkoztak egymással először. A fiatalok azért keltek útra Moszkvába, hogy megmérettessék magukat a Győztesek Versenyén, a rákból gyógyult, hét és tizenhat év közti gyerekek számára rendezett ötnapos sportvetélkedőn.

Tovább

Kik voltak azok a pünkösdi királyok?

Rövid ideig uralkodtak, de akkor az övék volt a világ

4-285a_mek.jpg

Pünkösd a népi hagyomány szerint az újjáéledő természet, a tavasz ünnepe. Dél-Európában rózsás vasárnapnak is nevezik a nyiladozó vörös virágok miatt. A magyar falvakban ezen a napon zöld ággal díszítették a házakat, nemcsak az érkező tavaszt köszöntve ezzel, hanem pünkösd királyát és királynéját is.

Tovább

Mit főzzön a családnak, ha mindenki más étrendet követ?

Cukorbeteg, gluténérzékeny és fogyókúrázó egy asztalnál

pexels-photo-29682.jpg

Nem egy háziasszonynak okoz fejtörést, milyen ebéddel készüljön, amikor vendégeket vár: míg a nagymama a hagyományos konyha híve, az unokahúg vegán, a nagybácsi pedig allergiás a tojásra. Ilyenkor lép életbe a B terv, amikor otthona helyett étterembe invitálja a rokonokat. Ha azonban a szűk családi körben áll fent a felvázolt probléma, minden egyes nap dilemmát jelenthet, mi kerüljön az asztalra.

Tovább

Így vészelje át, ha elbocsátották

A munkahelyvesztés csapdájában

szomoru_no.jpeg

Nem tartozik a kellemes élmények közé, ha valaki elveszti a munkahelyét, különösen akkor, ha váratlanul következik be. A bizonytalan helyzet miatt idegessé, ingerlékennyé válhatunk, és ez a hangulat a magánéletünkre is kifejti hatását. Sokat segít, ha ilyen nehéz időszakban érezzük párunk támogatását.

Tovább

Mitől lesz ma a férfi úriember?

A modern gentleman ismérvei

bag-1868758_960_720_uri.jpg

Itt van, a szemem előtt látom. Az a bizonyos kalapos úriember, elegánsan öltözött, kimért és udvarias, jó modorú. Az az angolszász-fajta, a bőrfotelében ül, kezében szivarral, előtte az asztalon konyakos pohár. Könnyen el tudjuk képzelni egy filmjelenetben, de vajon létezik a mai korban, és ha igen, van rá igény egyáltalán?

Tovább

Hét lépéssel megelőzhető lenne a válás

A házasság, a család és a hit megerősítéséről tanácskoztak a Családok XI. Világkongresszusán.

dscf6561_jo_cikk.JPG

A liberális ideológiák terjedésével veszélybe került a család: egyre több a válás és az abortusz, míg a házasságkötések száma csökken – erre hívták fel a figyelmet a Családok Budapesti Világtalálkozóján. „Az előző tíz kongresszus célja a változásokkal szembeni kritika megfogalmazása volt, az idei ezzel szemben arra koncentrál, miket szeretnének elérni országaink” – mondta beszédében Levan Vasadze, a tavalyi, Tbiliszben megrendezett világtalálkozó igazgatója.

Tovább

Te már nagy vagy, nem kapsz ajándékot!

Meddig tartsunk gyereknapot?

hands-purple-child-holding_aji.jpg

Minden bizonnyal a huszonkét évemmel én vagyok az egyik legidősebb, akinek ajándékkal kedveskednek a szülei gyereknap alkalmából. Igaz, ma már nem legót és csokit kapok, hanem anyagilag támogatnak, de a lényegen ez mit sem változtat. Meddig tart egy gyerek számára a gyereknap, és a szülők mikortól mondhatják azt: „Te már nagy vagy, nem kapsz ajándékot”.

Tovább