Emelem kalapom!

Hölgy

Jön a mozifilm, amit a gyerekek még a karácsonynál is jobban várnak

Július 9-én startol a mozikban az elmúlt évek legsikeresebb magyar gyereksorozatának negyedik része, a Bogyó és Babóca 4. - Tündérkártyák

2020. július 03. - Hölgy Magazin

224bc3df6c753fc13990c54be24b5f5d.jpg

Többezer kisgyermek várja türelmetlenül az új Bogyó és Babóca mozifilmet, amit áprilisban mutattak volna be, de a koronavírus miatt a premiert későbbre kellett halasztani. A filmet gyártó KEDD Stúdió azonban az otthon töltött hónapok idején sem felejtkezett meg a rajongókról: Rajzolj  a Tündérkártyákért! néven országos rajzpályázatot hirdettek, amire több mint 3400 óvodás készített rajzokat. Az alkotásokra a KEDD Facebook oldalán lehetett szavazni. A nyertes Erzsébetvárosi Magonc Óvoda több mint 1000 vokssal végzett, fődíjuk egy gyönyörű léghajó, gondolájában egy Bogyó és egy Babóca figurával, amit a történetek írója, maga Bartos Erika készített el számukra.

bartos_erika.jpg

„A gyerekek nagy rajongói Bogyónak és Babócának, ezért lelkesen fogadták a rajzpályázatot. Sokszor meséltük nekik a történeteket, amik mély nyomot hagytak bennük.

Az epizódokat azért is szeretjük, mert kapcsolódnak a mindennapjaikhoz és a köztük előforduló konfliktusokra is megoldást kínálnak”

– meséli a fődíjas óvoda óvodapedagógusa, Koltai Krisztina.

„Óvodásainknak hatalmas élmény volt részt venni a rajzpályázaton, végig figyelemmel kísérték a szavazatok alakulását. Kíváncsian várják a Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák mozifilmet is” – árulta el a második helyezett Pillantó Kutya Alapítványi Óvoda vezetője, Rácz Gabriella. A harmadik helyen végző Sülysápi Csicsergő Óvoda 3. sz. Tagóvodájának óvodapedagógusa, Varga Renáta arról számolt be, olyanok is ceruzát ragadtak, akik egyébként nem gyakran rajzolnak.

04_kagylok_still2.jpg

A rajzpályázat ereje előrevetíti a negyedik Bogyó és Babóca mozifilm sikerét is, ami fontos üzenetet közvetít a gyermekek számára: egy új karakter, a kerekesszékes Holdbogár történetét keresztül a fogyatékossággal élők mindennapjait mutatja be a fiatal nézőknek.

A Holdbogár gyenge lábai ellenére semmiképp sem kiszolgáltatott szereplő, sokkal inkább az önállóságot testesíti meg” – mesélte egy interjúban Bartos Erika.

holdbogar_2.jpg

Az idén 18 éves  KEDD Stúdió egyébként ezúttal sem bízta a véletlenre: mozifilmet az előző részekhez hasonlóan az Oscar-díjra jelölt M. Tóth Géza és Antonin Krizsanics rendezték, a mesélőt és a szereplőket pedig ismét Pogány Judit szinkronizálta. A zene  és a hangzásvilág a Kifli Zenekar munkáját dicséri.

A rajzfilm elsősorban a 2-6 éves gyerekeket szólítja meg. A gyerekek a 14 új epizódból megtudhatják, kinek gyűjtötte a tengerparton a legszebb kagylókat Ugri és Szellő, hogyan jut el egyedül a tücsök koncertjére a Holdbogár, vagy hogy mi sül ki abból, ha a kicsiknek és nagyoknak együtt kell fociznia, míg a Buborék és a Tündérkártya című epizódok az óvodások közti konfliktusok feloldására mutatnak példát.

 Fotók forrása: KEDD Stúdió, Bartos Erika

A bejegyzés trackback címe:

https://holgy.blog.hu/api/trackback/id/tr6815980222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása